ua en ru

Відкриття аеропорту в Брюсселі відклали через страйк поліції

Відкриття аеропорту в Брюсселі відклали через страйк поліції Фото: брюссельський міжнародний аеропорт "Завентем"

Поліція вважає заходи безпеки, які були прийняті аеропортом, недостатні

Плани керівництва аеропорту "Завентем" в Брюсселі, піддався терактів 22 березня частково відновити рейси після двох вибухів були відкладені через страйк поліції, незадоволеною вжитими заходами безпеки. Про це повідомляє BBC.

"Ми страйкуємо з-за того, що сталося 22 березня. Ми не можемо продовжувати працювати так, як ніби цього дня не було", заявив президент найбільшого поліцейської профспілки Бельгії Вінсент Жилі.

Він зазначив, що поліція вважає заходи, які були прийняті аеропортом, "недостатніми для тих, хто працює в ньому і використовує його". Керівництво аеропорту, однак, наполягає, що пропоновані правоохоронцями перевірки створять черги і призведуть до нових ризиків.


Раніше планувалося, що аеропорт Брюсселя відновить роботу сьогодні ввечері, 1 квітня 2016 року.

Нагадаємо, 22 березня в Брюсселі відбулося три вибухи — два в аеропорту і один в метро. За офіційними даними, загинула 31 людина, з яких три - терористи-смертники, ще 340 отримали поранення.

27 березня бельгійська поліція, що розслідує теракти в аеропорту Брюсселя, завершила роботи на місці злочину. В ході попередньої інспекції аеропортівського терміналу його головне будівлю було визнано зберегли структурну міцність.