ua en ru

Відмова в екстрадиції Шепелєва пов'язана з його співпрацею з ФСБ, - ГПУ

Відмова в екстрадиції Шепелєва пов'язана з його співпрацею з ФСБ, - ГПУ Фото: в ГПУ розповіли про причини відмови в екстрадиції Шепелєва

У розпорядженні ГПУ знаходяться документи, що підтверджують цю співпрацю

Відмова в екстрадиції колишнього депутата Верховної Ради Олександра Шепелєва пов’язана з його співробітництвом з Федеральною службою безпеки Російської Федерації. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"У ході досудового розслідування отримано документи, які вказують на справжні мотиви вказаної відмови в екстрадиції О. Шепелєва, а саме підтверджують те, що останній з 2014 року є гласним співробітником Федеральної служби безпеки Російської Федерації та виконує покладені на нього співробітниками вказаної спецслужби завдання", - сказано в повідомленні.


Зазначається, що, не зважаючи на безпідставну відмову РФ щодо екстрадиції Шепелєва, Генпрокуратура вживає заходи щодо забезпечення невідворотності покарання останнього за вчиненні ним кримінальні правопорушення.

Крім того, 5 серпня 2016 року Головна військова прокуратура направила клопотання до Печерського райсуду Києва про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування щодо екс-нардепа, в разі задоволення якого обвинувальний акт у найкоротші строки буде передано до суду для розгляду за процедурою спеціального судового розгляду (заочне засудження).

Нагадаємо, Російська Федерація відмовила Україні в екстрадиції колишнього нардепа Олександра Шепелєва.