ua en ru

РФ відмовила Україні в екстрадиції екс-нардепа Шепелєва

РФ відмовила Україні в екстрадиції екс-нардепа Шепелєва Фото: РФ відмовилася видати Олександра Шепелєва Україні

Генеральна прокуратура вже звернулася до РФ з вимогою роз’яснень

Російська Федерація відмовила Україні в екстрадиції колишнього нардепа Олександра Шепелєва. Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook написав заступник генерального прокурора України Євген Єнін.

"Місяць тому РФ офіційно відмовила у видачі О.Шепелєва українській стороні, пославшись на Ст.19 Конвенції про правову допомогу 1993 року - видача особи шкодить інтересам нацбезпеки РФ. Вельми рідкий випадок, бо до цього часу росіяни не балували різноманітністю комбінацій і відмовляли у видачі членів банди Януковича через нібито загрозу політичного переслідування", - написав заступник генпрокурора.

Він підкреслив, що Генеральна прокуратура вже звернулася до РФ з вимогою роз’яснень щодо Олександра Шепелєва.


"ГПУ одразу ж офіційно звернулася до РФ щодо надання пояснень відносно мотивів такої відмови. РФ поки що не відреагувала, але неофіційно циркулює інфо про те, що О.Шепелєв пішов на угоду з росслідством, давши покази на низку українських політиків, Включаючи Ю.Тимошенко", - зазначив Єнін.

Нагадаємо, на початку квітня минулого року ГПУ звернулася в Генеральну прокуратуру РФ із запитом про видачу колишнього народного депутата Олександра Шепелєва.

В січні 2013 року Шепелєв був оголошений в міжнародний розшук за підозрою в привласненні майна банку "Родовід" в особливо великих розмірах і замаху на вбивство екс-акціонера "Родовід Банку" Сергія Дядечко.