ua en ru

Відпочинок в Єгипті

Відпочинок в Єгипті

Подорож в африканську країну на свята або в рамках відпустки – прекрасний шанс розширити кругозір і познайомитися з незвіданими загадками історії. Відпочинок в Єгипті, всупереч поширеній думці, це не тільки розслаблення на пляжах Червоного моря. Однак без подібної релаксації складно обійтися, якщо ви вибралися в ці краї в високий туристичний сезон.

Сонячні ванни і морські занурення

Якщо Ви виберете для відвідин саме Єгипет, відпочинок в цій країні запам'ятається Вам надовго. Одна з головних причин, по якій він настільки популярний, це найвищий рівень сервісу. У цій країні величезна кількість готелів на першій лінії, в кожному з яких є пропозиції для туристів з різним бюджетом. Персонал в усіх закладах дуже доброзичливий і співчуваючий, тому завжди можна розраховувати на допомогу і підказки.

Більшість готелів має приватні пляжі, обладнані лежаками, парасольками, душами, рятувальними точками та кабінками для перевдягання. Платити за подібний сервіс, на щастя, не потрібно, достатньо лише забронювати номер в вас цікавить готелі. Якщо ви вибрали готель з поганим пляжем і хочете ходити до сусіднього готелю – це не проблема, але за лежак вже доведеться викласти трохи грошей. Однак купання все одно залишається безкоштовним.

Головні курортні точки країни – Шарм-ель-Шейх і Хургада. Другий варіант вважається кращим для сімейного відпочинку, так як в цих краях дно не встелене уламками коралів і вхід у воду спокійний. У Шарм-ель-Шейху зате є маса центрів з дайвінгу і сноркелингу. Крім того, можна замовити морську прогулянку на коралові острови.

В Єгипті також є кілька молодих курортів з національним колоритом. Це і Марса-Алам (дайф-сафарі з самими знаменитими рифами), і Макаді, і Сафага (напівпустельні пляжі і віндсерфінг). Тут ще немає високих туристичних цін, нескінченних нічних тусовок та екскурсійних натовпів на вулицях. До того ж є можливість поспостерігати за традиційною життям єгиптян.

Екскурсійний відпочинок в Єгипті

Не любите сидіти на одному пляжі цілими днями? Тоді замовляйте тур в Єгипет, адже саме в цій країні зосередження історичних і культурних пам'яток світового масштабу. Подивитися в єгипетських краях справді є що:

  • Комплекс на плато Гіза в Каїрі – три Великі Піраміди і скульптура Сфінкса. На невеликій території вмістилися і одне з чудес світу, і найдавніший пам'ятник на Землі.
  • Пам'ятки Шар-ель-Шейха – гора Синай, де зустрічалися Мойсей і Бог, а біля її підніжжя – монастир Св. Катерини.
  • В скелястій ущелині за містом Фіви – Долина Царів. Це притулок гробниць майже всіх фараонів, включаючи Тутанхамона.
  • В Абу-Сімбелі і Луксорі – печерні храми Рамзеса Другого і Нефертіті, а також храм цариці Хатшепсут, присвячений Хатхор.

Як бачите, простір для прогулянок і поїздок в Єгипті різноманітний. У цій країні можна провести 1, 2 і навіть 3 тижні і жодного разу не повторитися в екскурсійній програмі. Тому сміливо погоджуйтеся на відпочинок у цій африканській країні і починайте планувати відпустку в подробицях.