ua en ru

Звіт Кабміну в Раді за підсумками року: онлайн-трансляція

Звіт Кабміну в Раді за підсумками року: онлайн-трансляція Фото: Арсеній Яценюк

Яценюк звітує Раді

Кабінет міністрів України сьогодні, 11 грудня 2015 р., в ході засідання Верховної Ради представляє звіт за підсумками першого року своєї роботи під керівництвом прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка. Пряма трансляція ведеться на каналі парламента в Youtube.

Нагадаємо, Верховна Рада України призначила нинішній Кабінет міністрів 2 грудня 2014 р. Склад парламенту був узгоджений коаліцією у складі "Блоку Петра Порошенко", "Народного фронту", "Сапомомочи", "Батьківщини" і Радикальної партії Олега Ляшка, сформованої за результатами дострокових парламентських виборів 26 жовтня 2014 р.

На основі коаліційної угоди готувалася і програма діяльності Кабінету міністрів України на чолі з Арсенієм Яценюком.

Основними моментами коаліційної угоди стали: конституційна реформа; оновлення влади і боротьба з корупцією; децентралізація та реформа державної влади; реформа силового блоку і оборони; податкова реформа та інше.

У листопаді 2015 р. прем'єр-міністр Арсеній Яценюк анонсував, що повний звіт про рік своєї роботи уряд представить 11 грудня 2015 р. Однак вже з понеділка, 7 грудня, міністри почали звітувати за окремими напрямами. Зокрема, свої звіти представили гуманітарний, силовий, економічний і антикорупційний блоки.

10 грудня з'явилася інформація, що звіт Кабміну можуть перенести через неузгодженість питань бюджетної та податкової політики на 2016 р. Однак увечері в прес-службі уряду повідомили, що звіт відбудеться. Крім того, ввечері стало відомо, що Кабмін затвердив проект бюджету-2016 і зміни в Податковий кодекс.