ua en ru

Звіт Кабміну: Державі повернуто 19 газових родовищ, - Шевченко

Державі уже повернуто 19 газових родовищ і три значні частки у договорах про спільну видобутку газу на Сахалінському родовищі. Про це заявив міністр екології і природних ресурсів України Ігор Шевченко під час публічного звіту про 100 днів діяльності уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"У надрокористуванні одним з пріоритетів є повернення вкрадених активів у держави в народну власність. Вже на сьогодні повернуто 19 газових родовищ і три значні частки у договорах про спільну видобутку газу на Сахалінському родовищі, які були незаконно передані приватним компаніям, пов'язаним з сім'єю Януковича. Тобто ми зараз ведемо десятки судових справ саме з приводу повернення родовищ нафтових, газових та інших у державну власність, які були незаконно передані. І ми за 3 місяці не програли жодної судової справи, і ця робота буде продовжуватися", - заявив Шевченко.

Він зазначив, що зараз готуються інші судові позови з цього питання.

Нагадаємо, наприкінці січня суд анулював 19 ліцензій компанії "Голден деррік", що належить "сім'ї" Януковича на видобуток нафти та газу.