ua en ru

Звільнених українських полонених на Донбасі катували, - Геращенко

Звільнених українських полонених на Донбасі катували, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (rada.gov.ua)

Їм буде надана необхідна медична допомога

Українські заручники, які були звільнені 27 грудня з полону бойовиків на Донбасі, мають ознаки тортур. Про це повідомила представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

"Звільнені особи мають численні очевидні наслідки катувань: травми шкіри голови і відсутність зубів (більшість з них зазнали серйозного побиття на початку полону)", - написала Геращенко.

За її словами, 24 колишніх бранця на даний момент лікуються у військовому госпіталі в Києві, ще 41 - у лікарні Державного управління справами.

"Необхідні медична допомога і стоматологічне лікування будуть надані тим, хто їх потребує. Міністерство соціальної політики опрацьовує всі супутні аспекти: скоро буде здійснено одноразовий фінансовий платіж. Команда психологів на чолі з Вадимом Свириденко вже надає необхідну психологічну допомогу звільненим і їхнім родичам", - додала вона.

Також Ірина Геращенко запевнила, що "робота над другим етапом звільнення (заручників - ред.) триває".

Medical authorities informed me on the 24 ex-hostages are being treated at the Army Hospital. 41 of the released (both...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 29 грудня 2017 р.

Нагадаємо, в апараті Верховної Ради України заявили, що українська сторона готова до другої хвилі визволення полонених, що перебувають на підконтрольних територіях Донбасу.