ua en ru

Україна готова до другої хвилі звільнення полонених

Україна готова до другої хвилі звільнення полонених Фото: обмін полоненими (скріншот з відео)

Також, вкрай важливо встановити долі зниклих безвісти на Донбасі

Українська сторона готова до другої хвилі звільнення полонених, яких утримують на непідконтрольних територіях Донбасу. Про це повідомляє прес-служба апарату Верховної Ради України.

"Українська сторона готова до продовження роботи задля звільнення усіх українців, які незаконно утримуються на окупованих територіях України та в Російській Федерації", - зазначила перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

"Ми готові до другої хвилі звільнення. Також, вкрай важливо встановити долі осіб, яких вважають зниклими безвісти на Донбасі", - додала вона.

Нагадаємо, раніше сьогодні, 27 грудня, опублікували список звільнених з полону заручників, яких утримували на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Серед звільнених - бійці батальйону "Кривбас" Микола Герасименко та Олександр Лазаренко, яких бойовики незаконно утримували ще з лютого 2015 року, після Дебальцева.

Також звільнили вченого-релігієзнавця та громадського діяча Ігора Козловського, проукраїнського активіста Володимира Фомічова та представника Нацгвардії Євгена Чуднєцова, якого бойовики засудили до 30 років.