ua en ru

Звільнення заручників є основним напрямком роботи гуманітарної підгрупи

Звільнення заручників є основним напрямком роботи гуманітарної підгрупи Фото: обмін полоненими (РБК-Україна)

Важливим питанням є повернення Україні підприємств, які були незаконно захоплені в ОРДЛО

Звільнення заручників є основним напрямком роботи гуманітарної підгрупи. Про це в Facebook заявила прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"В цьому році сторони вже обмінялися списками утримуваних осіб. Вважаємо, що наступне звільнення має відбутися у найстисліші терміни. Ми і надалі лобіюватимемо ініціативу Міжнародного Комітету Червоного Хреста щодо створення міжнародного механізму пошуку зниклих безвісти", - йдеться у повідомленні.

Іншими ключовими напрямками роботи є повернення Україні підприємств, які були незаконно захоплені в ОРДЛО у березні 2017 року та скасування усіх актів РФ щодо визнання документів, виданих нелегітимною владою ОРДЛО.

"В рамках відповідної робочої підгрупи продовжиться робота з повернення в рамках українського законодавства боргів за раніше поставлені ресурси, а також створення і забезпечення діяльності міжнародної групи експертів для вивчення екологічної ситуації на непідконтрольній Україні частині Донбасу", - додала Оліфер.

У 2018 році пріоритетом залишається безпекова складова Мінських угод. Завдання #1 – забезпечення всеосяжного і сталого ...

Опубліковано Даркою Олифер 18 січня 2018 р.

Нагадаємо, 27 грудня у Верховній Раді уточнили кількість звільнених полонених. Всього додому повернули 73 людини.

Серед звільнених - бійці батальйону "Кривбас" Микола Герасименко та Олександр Лазаренко, представник Нацгвардії Євген Чуднєцов, якого бойовики засудили до 30 років; "кіборги" Олександр Морозов та Іван Ляса.