ua en ru

Обмін полоненими: в Раді уточнили кількість звільнених

Обмін полоненими: в Раді уточнили кількість звільнених Фото: полонені (facebook.com/reutski)

Українською стороною було передано 233 осіб

Уточнили кількість звільнених полонених у рамках обміну на Донбасі 27 грудня. Нові дані оприлюднила прес-служба апарату Верховної Ради України.

"27 грудня в районі Майорська, що на Донеччині, відбулося звільнення заручників. З тюрем бойовиків було звільнено 73 українці, які незаконно утримувались в ОРДЛО", - повідомила перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

Я щаслива сьогодні. Окупована Горлівка. 58 наших, з них багато військових, в тому числі з Макіївській колонії. .Цивільні...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 27 грудня 2017 р.

Цю інформацію підтвердили також у Генеральній прокуратурі.

"За інформацією заступника генпрокурора Анжели Стрижевської, остаточні цифри обміну при 74/306 - 73/233", - написала прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook.

"З тих, кого ми забрали з непідконтрольної території, одна жінка відмовилась повертатися на підконтрольну Україні територію, сказала, що має проукраїнську позицію, але сім'я в Донецьку, тому залишається. 26 осіб відмовились їхати в ОРДО/ОРЛО вже під час безпосереднього обміну", - повідомила Стрижевська.

Своєю чергою, українською стороною було передано 233 особи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про звільнення 74 полонених. Серед звільнених - бійці батальйону "Кривбас" Микола Герасименко та Олександр Лазаренко, представник Нацгвардії Євген Чуднєцов, якого бойовики засудили до 30 років; "кіборги" Олександр Морозов та Іван Ляса.