ua en ru

Визволителів Києва проведуть до урочистих заходів по червоній доріжці

Визволителів Києва в день 70-річчя визволення столиці України від фашистських загарбників будуть вшановувати на вищому рівні. Зокрема, всі визволителі, які проживають у Києві, отримали запрошення на святковий концерт за участю зірок української естради, який розпочнеться у палаці "Україна" 6 листопада о 12.00.

Як розповіло джерело в КМДА, ветеранів доставлять на святковий захід за рахунок міста. Перед входом у палац "Україна" розтягнуть червону килимову доріжку, по якій пройдуть ветерани. Визволителів Києва привітають Президент України Віктор Янукович та голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов. У концерті візьмуть участь Тіна Кароль, Таїсія Повалій, Руслана, Олександр Пономарьов. Сам концерт розпочнеться з хвилини мовчання - о 12:05 по всьому Києву зупиниться транспорт, задзвонять церковні дзвони.

Нагадаємо, що сьогодні в Києві проживає 498 визволителів міста. Напередодні свята всі вони отримають з рук міського керівництва пам'ятні нагороди. Також в рамках виконання завдань Президента Віктора Януковича щодо посилення соціального захисту ветеранів та у зв'язку з 70-річчям визволення Києва всі столичні ветерани та жертви нацистських переслідувань отримають матеріальну допомогу від міста.

Як повідомлялося раніше, міська влада підготувала велику програму відзначення 70-річчя визволення Києва. 6 листопада святкування розпочнеться о 8:40 церемонією запалення Вічного вогню на території Національного музею історії Великої Вітчизняної війни. У церемонії візьмуть участь голова КМДА Олександр Попов, київські ветерани, громадськість. В 10:00 біля могили Невідомого солдата пам'ять загиблих воїнів вшанує Президент України Віктор Янукович. А дещо пізніше, в 10:30, відбудеться масштабне покладання квітів до могили Невідомого солдата. Вшанувати героїв прийдуть тисячі працівників київських підприємств, кияни, трудові колективи і громадськість. Біля станції метро "Арсенальна" всім бажаючим будуть видавати кульки та прапорці.

В 11:00 на Хрещатику і Майдані Незалежності розпочнеться ритуал підняття штандарта і військово-історична ходу. По головній вулиці міста пройдуть військові оркестри, військова техніка часів Великої Вітчизняної, курсанти у формі солдатів, авіаторів, моряків і т.п. Молодіжний флешмоб пам'яті "Спасибі за Київ" стартує в Національному музеї історії ВВВ у 16:30. З 18:00 до 22:00 у парку Вічної Слави відбудеться меморіальна акція "Вшануймо пам'ять визволителів", під час якої кожен бажаючий зможе отримати лампадку і встановити її біля могили Невідомого солдата або на Алеї Слави. В 19:30 на Майдані Незалежності розпочнеться молодіжний святковий концерт, який завершить в 21:50 святковий феєрверк.