ua en ru

Засуджений у Криму Балух після оголошення голодування п'є воду і чай

Засуджений у Криму Балух після оголошення голодування п'є воду і чай Фото: Володимир Балух (facebook.com petroporoshenko)

Володимир Балух після оголошення голодування п'є тільки воду і чай

Засуджений в анексованому Росією Криму за звинуваченням у зберіганні боєприпасів український активіст Володимир Балух після оголошення голодування п'є тільки воду і чай. Про це повідомила керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник, передають "Крим.Реалії".

"Адвокат намагався кілька разів відвідати Балуха, але через великі черги в СІЗО йому так і не вдалося цього зробити. Поки нам відомо, що він вживає тільки рідини: вода, чай. Жодних твердих продуктів він не їсть", - повідомила вона.

Вона також зазначила, що активіст Володимир Балух міг залишитися в СІЗО без речей першої необхідності.

"Після того, як 19 березня Балуха повезли на суд у Роздольне та обрали запобіжний захід - його відразу відвезли в одиночну камеру, не давши зібрати особисті речі, предмети гігієни. Ми зараз не знаємо, чи є у нього необхідні речі", - додала Скрипник.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стан здоров'я українського активіста Балуха викликає тривогу у його близьких. Балух знаходиться під цілодобовим наглядом, без зв'язку, в одиночній камері. Такі спеціальні умови утримання для тих, хто оголосив голодування. Зараз зв'язку з політв'язнем у родичів немає, вона можлива тільки через адвокатів Балуха.