ua en ru

На острові Хортиця горів музей "Запорізька Січ"

На острові Хортиця горів музей "Запорізька Січ" Фото: пожежа в "Запорізькій Січі"

Загорівся солом’яний дах окремо розташованої будівлі виставкового залу "Козацький табір"

У м. Запоріжжя 8 травня о 15:23 стало відомо про пожежу на острові Хортиця, на території історико-культурного комплексу "Запорізька Січ". Про це повідомляє прес-центр Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області.

"Враховуючи те, що історико-культурний комплекс є об’єктом із масовим перебуванням людей, щорічно рятувальники встановлюють додатковий пост, який і спрацював у перші хвилини пожежі. Прибувши на місце події, рятувальники встановили, що горить солом’яний дах окремо розташованої будівлі виставкового залу "Козацький табір", загальною площею 40 кв. м", - йдеться в повідомленні.

За інформацією рятувальників, зважаючи на вітряну погоду, пожежа могла поширитись на більш значну площу та перекинутись на поруч розташовані будівлі, однак цього вдалось уникнути.

"О 15:45 співробітники ДСНС локалізували пожежу, а о 16:03 - ліквідували, провели розбір та проливку конструкцій для запобігання повторного загоряння", - доповіли у відомстві.

altaltaltalt
Фото: пожежа на острові Хортиця

Там також додали, що до ліквідації пожежі було залучено 6 одиниць техніки та 25 рятувальників. Причина пожежі наразі встановлюється.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві в Шевченківському районі на вулиці Петлюри загорівся хостел.