ua en ru

Зупинка переробки нафти на Кременчуцькому НПЗ не пов'язана з ремонтом нафтопроводу - "Укртранснафта"

Зупинка переробки нафти на Кременчуцькому НПЗ не пов'язана з ремонтом нафтопроводу - "Укртранснафта" Фото: Кременчуцький НПЗ

На НПЗ сьогодні міститься 240 тис. тонн технологічної нафти, закачаної попереднім керівництвом

Зупинка переробки нафти на Кременчуцькому нафтопереробному заводі (НПЗ) не пов'язана з ремонтом нафтопроводу. Про це сьогодні під час брифінгу заявив виконуючий обов'язки генерального директора ПАТ "Укртранснафта" Роман Сидорак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зупинка переробки нафти на Кременчуцькому НПЗ ніяк не пов'язана з ремонтними роботами, які ми проводимо на нафтопроводі", - заявив Сидорак.

Він зазначив, що станом на 00:00 31 липня анонсована зупинка нафтопромислів не відбулася.

"Укртранснафта" попереджала своїх партнерів про відновлення транспортування нафти і надання можливості прийому нафти з 00.00 годин 1 серпня цього року. Із заявлених до транспортування 22 тис. тонн нафти в систему "Укрнафта" змогла надати лише десяту частину - 2,6 тис. тонн, що означає відсутність анонсованих загроз", - підкреслив в. о. гендиректора "Укртранснафти".

У той же час, за словами Сидорака, на НПЗ сьогодні міститься 240 тис. тонн технологічної нафти, яка була раніше закачана попереднім керівництвом і за яку підприємство повинно платити 2,5 млн грн в день.

"За результатами незалежної експертизи, якість нафти, що знаходиться в резервуарних парках Кременчуцького НПЗ, відрізняються від тієї нафти, яка була раніше здана на зберігання. Це може свідчити про можливість використання цієї нафти в технологічних процесах НПЗ", - сказав Сидорак.

Нагадаємо, 31 липня в ПАТ "Укрнафта" заявлили про загрозу припинення видобутку нафти і газу, що може спричинити за собою наслідки техногенного характеру.