ua en ru

Особливості проведення ринопластики

Особливості проведення ринопластики

Ринопластика: увага до деталей

За статистикою, кожен 10-й чоловік в світі незадоволений своєю зовнішністю. Багато вирішуються на пластичну операцію, щоб виправити недоліки. Ринопластика -востребованное хірургічного втручання, яке дає можливість покращити форму носа, його довжину, ширину, усунути вроджені особливості, а також забути про проблеми дихання.

Провідний пластичний хірург України Світлана Работенка каже, що лялькові однотипні носи більше не в моді. Головне завдання фахівця - створити гармонійний зовнішній вигляд, зберігши при цьому індивідуальність пацієнта. Розповідаємо про те, коли проводиться пластика носа, які її особливості, що краще вибрати - закриту або відкриту методику, і з чим доведеться зіткнутися під час періоду реабілітації.

Показання

Операція по корекції носа проводиться при вроджених або посттравматичних деформаціях. Показання можна розділити на естетичні і функціональні.

До першого типу відносяться:

  • Непропорційна довжина;
  • Виражена горбинкою (вроджена, після травм, переломів);
  • Порушення симетрії;
  • Широкі кінчик або крила.

За естетичним показаннями рекомендовано виконувати ринопластику пацієнтам, які досягли 18-ти років.

Функціональні свідчення - проблеми з носовим диханням. Тоді естетичну пластику носа проводять одномоментно з септопластика (вирівнюванням перегородки), щоб відновити і поліпшити функцію дихання. У таких випадках, пластичний хірург працює в тандемі з ЛОР-лікарем.

Особливості проведення

Сучасна хірургія пропонує дві методики проведення ринопластики: відкриту і закриту.

Відкритий метод передбачає виконання невеликих розрізів на колуммеле (вертикальний стовпець носа) і по краях крил. Весь масив м'яких тканин піднімається, і доктор отримує доступ до кістково-хрящової основи. Операція проходить «відкрито» - фахівець може візуально контролювати хід процесу і дати максимально точні прогнози. Видаляти або переставляти хрящі, точно зіставити тканини, наклавши шви. Методика застосовується при масштабної або повторної ринопластиці. Це висока гарантія естетичного результату.

Закрита рино користується беззаперечною популярністю. Головна перевага - відсутність видимих ​​розрізів на шкірі. Всі розрізи проходять по слизистій всередині носа. На зовнішній частині слідів втручання немає!

Методика характеризується малотравматичних, відсутністю синців, мінімальними післяопераційними набряками, швидким відновленням.

Вибір методики пластики залишається за хірургом, і визначаться на індивідуальній консультації.

Реабілітаційний період

Через день після втручання пацієнт їде додому, отримавши рекомендації від доктора. Перші дні зберігаються набряклість і синці - це нормальний стан для даного періоду. Пацієнту необхідно проходити з лангетой 5-7 діб - після цього вона змінюється на м'яку фіксуючу. Остаточно зняти лангету можна через 2 тижні. До цього часу пацієнт вже виходить на роботу.

Важливий момент - відновний період пластик не передбачає проблем з диханням.

Остаточний результат операції оцінюється через півроку.