ua en ru

Основним партнером в модернізації економіки для України залишиться Євросоюз, - експерт

Основним партнером в модернізації економіки України залишиться Євросоюз і, в першу чергу, Німеччина. Таку думку висловив директор Східного комітету німецької економіки Райнер Лінднер, коментуючи перспективи візиту Віктора Януковича до Німеччини, передає Deutsche Welle.
«Думаю, Україна залишиться крупним експортером не тільки продукції важкої промисловості, але й сільгосптоварів. Крім того, не варто забувати про оборонний сектор, авіабудування та космічну промисловість... Не думаю, що відносини України з Євросоюзом постраждають через поліпшення і розвитку контактів Києва з Китаєм і, особливо, Росією», - підкреслив Р.Лінднер.
Він також вважає, що створення зони вільної торгівлі між Україною і ЄС - в інтересах обох сторін. «Створення зони вільної торгівлі - це перший крок на шляху до більш тісної співпраці. Розвиток партнерства з ЄС - один з пріоритетів політики України на найближчі роки, про це говорять і представники нинішньої влади. І Німеччина, поряд з Польщею, завжди була не тільки партнером, але й, якщо можна так сказати, адвокатом України в Євросоюзі. Ми готові виконувати це завдання і надалі. Німецька економіка вкрай зацікавлена в більш повному розкритті потенціалу української економіки», - сказав експерт.