ua en ru

Основні труднощі виборчого процесу будуть пов'язані з розосередженням уваги ЦВК через наявність мажоритарних виборчих округів, - Магера

Основні труднощі майбутнього виборчого процесу будуть пов'язані з розосередженням уваги ЦВК через наявність мажоритарних виборчих округів. Про це в ході брифінгу заявив перший заступник глави ЦВК Андрій Магера, передає кореспондент РБК-Україна.

"Труднощі полягають у тому, що завжди мажоритарні округи вимагають більшої уваги. Це розосередження уваги на 225 округів як таких, це окремо взяті кандидати, які реєструються за окремими округами, це довірені особи щодо цих округів. Це більша увага щодо діяльності окружних виборчих комісій з боку ЦВК ", - заявив Магера.

Також негативно на виборчому процесі позначиться брак часу на підготовку членів виборчих комісій, які повинні бути виключно підковані у виборчому законодавстві.

"Я впевнений, що труднощів буде багато, але ЦВК це той орган, який повинен намагатися їх подолати, створити максимально комфортні умови для виборців", - сказав Магера.

Крім того, Магера сказав, що по закінченню в Україні буде організовано постійне навчання членів виборчих комісій, які таким чином зможуть підвищувати свій професійний рівень.