ua en ru

Основною проблемою для іноземного інвестора в Україні є невідповідні правові стандарти, - радник посольства Австрії

Однією з основних проблем для іноземного інвестування в Україні є правові стандарти, які не відповідають європейським, і для того, щоб стимулювати економічне зростання держави, необхідно забезпечити серйозну основу верховенства права. Таку думку висловив на прес-конференції торговельний радник посольства Австрії в Україні Грегор Постль, передає кореспондент РБК-Україна.

"Інвестор в Україні має підвищений правовий ризик, і саме цим можна пояснити той факт, що в Україні закордонні інвестиції не досягають належного рівня, порівняно з іншими європейськими державами. - сказав Постль, - Ми дійшли висновку, що правові стандарти в Україні не відповідають європейським, і не дивлячись на намагання України у цьому питанні щось змінити, правова і юридична система тут дуже складна і недосконала".

Однак, за його словами, незважаючи на яскраво виражені фактори ризику, австрійські компанії не бояться заходити на ринок України, тому що в теорії все існує - і закони, і судова система. Іноземні інвестори тільки мають певні побоювання, що закони, які існують, не діють належним чином.

"Інколи складається враження, що ці закони до одних застосовуються, а до інших - ні, а для кожного інвестора такий фактор є надзвичайно важливим", - резюмував Постль.

Надзвичайний і Повноважений посол Австрії в Україні Вольф Дітріх Хайм вважає, що Україна має високі шанси для економічного зростання і здатна порівняно швидко досягнути прогресу у вирішенні питань, пов'язаних з верховенством права.

"Я вважаю, що причин для страху заходити на ринок України є небагато, є просто необхідність подивитись на ситуацію і сформувати для себе уявлення того, які є фактори ризику, а вони є завжди і усюди. Наразі шанси для економічного розвитку в України надзвичайно високі. Україна досягла значного прогресу в розвитку демократії та у галузі свободи засобів масової інформації. Вважаю, що протягом 5-6 років Україна здатна досягти прогресу у верховенстві права", - сказав посол.