ua en ru

Засновник WikiLeaks готовий здатися владі США при помилуванні свого інформатора

Засновник WikiLeaks готовий здатися владі США при помилуванні свого інформатора Фото: Ассанж готовий здатися владі, якщо помилують його інформатора

Ассанж чекає помилування Обамою свого інформатора

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж згоден постати перед судом в США в разі, якщо американський президент США Барак Обама помилує його інформатора Бредлі Меннінга. Про це сказано в повідомленні WikiLeaks в Twitter.

"Якщо Обама надасть Меннінгу помилування, Ассанж погодиться в обмін на це опинитися в американській в'язниці - незважаючи на всю явну незаконність (цього)", - наголошується в повідомленні.

У бесіді з CNN адвокат Ассанжа Баррі Поллак підтвердив, що засновник WikiLeaks згоден на такі умови. У Міністерстві юстиції телеканалу повідомили, що про угоду, яку пропонує Ассанж або його представники, відомству нічого не відомо.

Нагадаємо, Окружний суд міста Стокгольма (Швеція) залишив в силі ордер на арешт засновника скандального сайту WikiLeaks Джуліана Ассанжа.

Великобританія відкидає експертне рішення комісії ООН з питання засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа. Раніше робоча група ООН по недоторканості особи визнала, що Ассанжа позбавили волі без достатніх підстав, і він примусово знаходиться в посольстві Еквадору в Лондоні з ініціативи Великобританії і Швеції. Згідно із заявою комісії ООН, Ассанж має право на свободу пересування і компенсацію.