ua en ru

Засновник сайту WikiLeaks пообіцяв до кінця року опублікувати ще 4 тис. секретних документів, у тому числі по Росії та Лівану

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассандж заявив, що опублікує до кінця року ще близько 4 тис. секретних документів, що стосуються різних країн. За його словами, в розпорядженні інтернет-ресурсу є секретні матеріали не тільки по США, але і по цілому ряду інших держав, зокрема по Росії та Лівану, передає РБК, посилаючись на Reuters.
Д.Ассандж також знову закликав США розслідувати опубліковані WikiLeaks дані про тортури іракських ув'язнених і зловживання американських військових в Іраку.
"Публікація даних щодо США привела не до всебічного і ретельного розслідування порушень прав людини, як це роблять інші країни, а до агресії на адресу нашої організації, публічним загрозам і спробам знищити інформацію, стала надбанням громадськості, - сказав Д.Ассандж на прес-конференції в Женеві. - Я вважаю, що така поведінка США не прийнятно для світової спільноти ".
Він також повідомив, що, можливо, йому доведеться попросити політичного притулку в Швейцарії, куди в цьому випадку переїде і сайт WikiLeaks."Зараз я вирішую, попросити мені притулку", - сказав Д.Ассандж в інтерв'ю швейцарському телеканалу TSR.