ua en ru

Засновник Galleon засуджений за шахрайство на 11 років ув'язнення

Засновник хедж-фонду Galleon Радж Раджаратнам, визнаний в травні ц.р. винним у використанні інсайдерської інформації та шахрайстві з цінними паперами, засуджений до 11 років позбавлення волі. Відповідне рішення сьогодні ухвалив окружний суд Манхеттена, передає Reuters. Це - рекордний термін, призначений за скоєння злочину подібного роду. Прокуратура наполягала щонайменше на 19,5 роках тюремного ув'язнення.
Варто відзначити, що процес по справі Раджаратнама продовжиться: у травні ц.р. підсудний подав апеляцію, оскаржуючи висунення проти нього звинувачень за 14 пунктами.
Нагадаємо, прокуратура стверджувала, що з 2003 р. по 2009 р. структури засновника Galleon заробили 63,8 млн дол. за рахунок використання внутрішніх корпоративних даних, отриманих у високопоставлених інформаторів в різних компаніях, зокрема, в Google, Intel і Hilton Hotels. Свою стратегію держзвинувачення побудувало на записах телефонних розмов між Раджаратнамом і його інформаторами, залученими раніше до кримінального розслідування. Раджаратнам був затриманий 17 жовтня 2009 р. за звинуваченням у використанні інсайдерської інформації. Відповідно до статей пред'явленого тоді бізнесменові звинувачення, йому загрожувало до 200 років тюремного ув'язнення. Він має подвійне громадянство - Шрі-Ланки і США. На момент затримання його стан оцінювався в 1,3 млрд дол. Під управлінням хедж-фонду Galleon перебували активи на 7 млрд дол.