ua en ru

Засновник Facebook Цукерберг одружився на своїй подрузі Чан

Засновник найбільшої в світі соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг одружився і оновив свій статус на власній сторінці. Там же Цукерберг розмістив і фотографію з церемонії одруження, передає BBC. Дружиною одного з наймолодших мільярдерів у світі стала 27-річна Прісцилла Чан, з якою вони зустрічалися протягом дев'яти років, ще з часів навчання обох у Гарвардському університеті.

Урочиста церемонія пройшла скромно, на весілля було запрошено найближчих людей, в тому числі батьки нареченої і родичі Цукерберга. Відзначимо, що засновник Facebook самостійно розробив дизайн обручки, яку він вручив дівчині.

Подія до останнього трималася в таємниці. Гості вечірки в Силіконовій долині були запрошені на святкування закінчення Прісциллою медичного факультету і не знали, що опиняться на весіллі.

Facebook 18 травня 2012 р. провів первинне розміщення (IPO) своїх акцій на Нью-Йоркській біржі. Розміщення акцій соцмережі стало одним з найуспішніших в історії: до кінця торгів вартість паперів фірми склала 38,2318 дол./акція, що дозволило компанії залучити більше 16 млрд дол. Ринкова вартість Facebook на момент IPO склала 104 млрд дол.