ua en ru

Засновник Amazon придбав The Washington Post за 250 млн дол

Засновник онлайн-ритейлера Amazon, спонсор проекту по запуску приватних космічних кораблів Blue Origin, мільярдер Джеффрі Безос став власником газети The Washington Post.

Засновник онлайн-ритейлера Amazon, спонсор проекту по запуску приватних космічних кораблів Blue Origin, мільярдер Джеффрі Безос (на фото) став власником газети The Washington Post. Про це повідомляється на сайті видання.

Купівля однієї з найвідоміших і найвпливовіших газет світу обійшлася бізнесменові в 250 млн дол. Очікується, що операція буде закрита протягом двох місяців.

Зазначимо, що інтернет-магазин Amazon не має до купівлі ніякого відношення - Безос зробив це як приватна особа.

У коментарі Безос повідомив: "Я розумію, яку роль грає газета для Вашингтона, округу Колумбія, і нашого народу, і цінності Washington Post не зміняться. Я дивлюся в майбутнє з великим оптимізмом".

Бізнесмен народився 12 січня 1964 р., закінчив Прінстонський університет, потім працював на Уолл-стріт в області комп'ютерних технологій. Компанія Amazon була заснована в 1994 році, початковий обсяг інвестицій склав всього 300 тис. дол. Зараз підприємець має стан в 18 млрд дол.

Газета The Washington Post видається з 1877 р. і спеціалізується на економічних публікаціях. До недавнього часу газета належала заснувала її сім'ї Хатчінсон.

У ці вихідні компанія Washington Post Co. позбулася ще одного видання: газета The Boston Globe була продана за 70 млн дол. готівкою власникові бейсбольної команди Boston Red Sox Джону Генрі.