ua en ru

Підстави для відсторонення голови Миколаївської ОДА Савченка відсутні, - АП

Підстави для відсторонення голови Миколаївської ОДА Савченка відсутні, - АП Фото: Олексій Савченко (mk.gov.ua)

Наразі Савченко у відпустці та перебуває за межами області

Будь-які законні підстави для відсторонення голови Миколаївської облдержадміністрації Олексія Савченка відсутні. Про це повідомили в Адміністрації президента (АП) України у відповідь на інформаційний запит журналіста видання "НикВести" Андрія Лохматова.

Посилаючись на закон України "Про місцеві державні адміністрації", в АП зазначають, що відсторонення голів місцевих держадміністрацій від займаної посади чи обов'язків не врегульовано. Водночас, ці питання вирішуються відповідно до Кодексів законів про працю України.

Однак, зважаючи на передбачені у Кодексах порушення, котрі можуть стати підставою для відсторонення посадовця (наприклад, поява на роботі у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння), Савченко не підпадає під жодну із цих категорій порушень.

Ну вот неужели Олексій Савченко не знал, что Петро Порошенко не может его временно отстранить от должности, когда писал...

Опубліковано Andrey Lokhmatov 13 квітня 2018 р.

"Відсутні будь-які законні підстави для відсторонення О.Савченка з точки зору КПК чи антикорупційного законодавства. При цьому слід зауважити, що відсторонення працівника від роботи за власним бажанням законодавством не передбачено", - йдеться у відповіді.

Однак, у зв'язку із суспільним резонансом, що виник після самогубства в.о. директора Миколаївського аеропорту Владислава Волошина (відповідальність за самогубство окремі активісти покладають саме на Савченка, - ред.), Савченка звільнили від обов'язків.

"Голову Миколаївської обласної державної адміністрації тимчасово увільнено від виконання трудових обов'язків шляхом погодження йому відпустки", - зазначили в АП.

Також повідомили, що наразі Савченко тимчасово не виконує посадові обов'язки та перебуває за межами області.

Нагадаємо, як повідомляло 30 березня 2018 року РБК-Україна з посиланням на керівника Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації президента України Андрія Жигуліна, голова Миколаївської обласної держадміністрації Олексій Савченко був відсторонений від посади.

Перед тим голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко заявив, що попросив президента України зняти з нього повноваження на час розслідування справи загибелі в.о. керівника миколаївського аеропорту Владислава Волошина.

Відзначимо, що в четвер, 29 березня, під будівлею Миколаївської облдержадміністрації жителі міста влаштували мітинг, вимагаючи відставки голови ОДА Олексія Савченка, якого вважають причетним до смерті Владислава Волошина.

На сьогодні в рамках розслідування справи про загибель Волошина поліція внесла додаткову кваліфікацію - доведення до самогубства. Також начальник миколаївської поліції попросив передати справу Волошина іншим слідчим.