ua en ru

Голова Миколаївської ОДА Савченко відсторонений від посади, - АП

Голова Миколаївської ОДА Савченко відсторонений від посади, - АП Фото: Олексій Савченко (mk.gov.ua)

Якщо слідство доведе його провину, Савченко буде звільнений

Голова Миколаївської обласної держадміністрації Олексій Савченко був відсторонений від посади. Про це РБК-Україна повідомив керівник Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації президента України Андрій Жигулін.

"Зараз голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко відсторонений. У випадку, якщо слідство доведе вину, він буде звільнений", - заявив Жигулін.

Нагадаємо, 30 березня 2018 року голова Миколаївської обласної державної адміністрації (ОДА) Олексій Савченко заявив, що попросив президента України зняти з нього повноваження на час розслідування справи загибелі в.о. керівника миколаївського аеропорту Владислава Волошина.

Пізніше джерело в АПУ повідомив РБК-Україна, що в Адміністрації президента України прогнозують, що Петро Порошенко підтримає відсторонення голови Миколаївської облдержадміністрації Олексія Савченко.

Відзначимо, що в четвер, 29 березня, під будівлею Миколаївської облдержадміністрації жителі міста влаштували мітинг, вимагаючи відставки голови ОДА Олексія Савченка, якого вважають причетним до смерті в. о. голови аеропорту "Миколаїв" Владислава Волошина.

На сьогодні в рамках розслідування справи про загибель військового пілота, в.о. директора обласного аеропорту Миколаєва Владислава Волошина, поліція внесла додаткову кваліфікацію - доведення до самогубства. Також начальник миколаївської поліції попросив передати справу Волошина іншим слідчим.