ua en ru

Підстав для затягування поставок летального озброєння в Україну немає, - Турчинов

Підстав для затягування поставок летального озброєння в Україну немає, - Турчинов Фото: Олександр Турчинов (rnbo.gov.ua)

Питання поставок є принциповим у тому числі з політичної позиції

Підстав для затягування з поставками летального озброєння в Україну не існує. Про це сьогодні журналістам повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов, передає кореспондент РБК-Україна.

"США вже кілька разів ухвалювали таке рішення, але від прийняття рішення до поставки ми ніяк не можемо пройти цей відрізок, але я сподіваюся, що це відбудеться. Це для нас принципово і з політичної позиції, тому що це виконання зобов'язань щодо забезпечення нашої безпеки і незалежності", - сказав Турчинов.

Секретар РНБО переконаний, що сьогодні нема підстав і пояснень, чому стратегічні партнери України затягують питання військово-технічного співробітництва, постачання і виробництва сучасної летального зброї.

Нагадаємо, раніше повідомлялося заяві Турчинова, що російське військове керівництво збільшило військовий контингент на окупованій території Донбасу.