ua en ru

Підстав для застосування митних обмежень щодо ТЗ, пільгово ввезених в Україну, на сьогодні немає, - ДМСУ

На сьогоднішній день відсутні визначені законами України підстави для застосування будь-яких митних обмежень щодо транспортних засобів (ТЗ), що ввозяться на митну територію України з наданням митних пільг, встановлених статтями 286-290, 293 Митного кодексу України. Таку заяву оприлюднила прес-служба Державної митної служби України (ДМСУ).

«Існує 2 категорії суб'єктів, яким законодавством України надано митні пільги, а саме: глави дипломатичних представництв іноземних держав, члени дипломатичного персоналу цих представництв, а також члени їхніх сімей; друга - члени адміністративно-технічного й обслуговуючого персоналу цих представництв та члени їх сімей», - сказано в заяві ДМСУ.

В ДМСУ зазначають, що в даний час митне оформлення транспортних засобів, призначених для особистого користування членами дипломатичного персоналу та членами їх сімей, здійснюється митними органами виключно на законодавчих засадах.

В той же час, митною службою України опрацьовується питання внесення змін до Митного кодексу в частині приведення його окремих положень, що регулюють порядок ввезення транспортних засобів, що належать персоналу представництв іноземних держав в Україні, до міжнародних норм, в першу чергу Європейського співтовариства. Такі зміни, на думку аналітиків ДМСУ, покликані запобігати випадкам неправомірного використання пільг, наданих при митному оформленні транспортних засобів.