ua en ru

В Ощадбанку прогнозують подорожчання кредитів через політику НБУ

В Ощадбанку прогнозують подорожчання кредитів через політику НБУ Ілюстративне фото: (РБК-Україна)

Жорстка монетарна політика НБУ призводить до подорожчання кредитів і депозитів

Найближчі півроку здешевлення кредитного ресурсу банків не передбачається. Про це сьогодні під час форуму Європейської бізнес асоціації повідомив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний, передає кореспондент РБК-Україна.

«Спостерігаємо приріст кредитування по сектору малого і середнього бізнесу... З початку року у нас +23 тис. нових клієнтів малого і середнього бізнесу, 1,5 млрд грн кредитного портфелю», - сказав Пишний.

При цьому він припустив, що подальша монетарна політика Нацбанку приведе до подорожчання кредитного ресурсу.

«Монетарна політика ставатиме жорсткішою. Є підстава вважати, що утримуючи таргет на інфляцію, центробанк і надалі працювати на дорожчання... Вже сьогодні можна сказати, що вартість депозитних ставок зростає, а відтак зростатиме і кредитування... Кредитний ресурс найближчі півроку дешевшати не буде. Це реальність і це політика центробанку, яка проводиться для таргетування інфляції», - сказав голова Ощадбанку.

Нагадаємо, Правління НБУ за підсумками засідання 6 вересня 2018 року прийняло рішення підвищити облікову ставку з 17,5% до 18%.

Відзначимо, що усі десять членів Комітету з монетарної політики (КМП) Національного банку України готові підвищувати облікову ставку у разі посилення інфляційних ризиків.