ua en ru

"Ощадбанк" заявляє про незаконність перейменування української "дочки" Сбербанку Росії

"Ощадбанк" заявляє про незаконність перейменування української "дочки" Сбербанку Росії Фото: ощадбанк

"Ощадбанк" вимагає від "Сбербанку Росії" припинити будь-яке використання ТМ "Ощадбанк"

ПАТ "Державний ощадний банк України" ("Ощадбанк") заявляє про незаконність перейменування української "дочки" Сбербанку Росії "Ощадбанк" та про порушення прав інтелектуальної власності. Про це повідомляє прес-служба банку.

Згідно з відомостями з Єдиного держреєстру, ПАТ "Дочірній банк Сбербанку Росії" перейменовано у ВАТ "Ощадбанк".

На території України Державний ощадний банк України є єдиним законним власником виключних майнових прав на наступні торгові марки: "Ощадбанк", "Ощадбанк", Oschadbank, - йдеться в заяві банку.

"Ощадбанк" вважає, що його права як власника зареєстрованих торгових марок порушені, і звертається до ВАТ "Ощадбанк" (Київ) з вимогами негайно припинити будь-яке незаконне використання ТМ "Ощадбанк" на території України при наданні фінансових послуг банківською установою ВАТ "Ощадбанк" (Київ) і в найкоротші терміни здійснити перейменування

На думку голови правління "Ощадбанку" Андрія Пишного, численні клієнти "Ощадбанку", особливо пенсіонери, люди похилого віку, будуть дезорієнтовані зазначеною зміною назви російського "Сбербанку".

"Вважаємо неприпустимим спроби "Сбербанку Росії" таким незаконним шляхом приховати країну походження акціонерного капіталу, адже постановою Верховної Ради України Росія на офіційному рівні визнана країною-агресором щодо України. І від цієї агресії державний ощадний банк України зазнав багатомільярдні збитки і змушений відстоювати свої інтереси, в тому числі в міжнародних судових інстанціях", - наголошується в повідомленні банку.

Нагадаємо, у кінці листопада "Ощадбанк" завершив реструктуризацію субординованого кредиту на 100 млн доларів. Угода про залучення коштів датована 29-го грудня 2006 року.