ua en ru

Ощадбанк почав конфіскацію 1,5 млрд доларів Януковича

Ощадбанк почав конфіскацію 1,5 млрд доларів Януковича Фото: "гроші Януковича" конфісковані в держбюджет (УНІАН)

Кошти конфіскуються до держбюджету за рішенням суду

Державний ПАТ "Ощадбанк" почав конфіскацію до державного бюджету 1,5 млрд доларів, які знаходились на рахунках екс-президента України Віктора Януковича і його соратників. Про це повідомляє прес-служба Ради національної безпеки і оборони.

Згідно з повідомленням,кошти підлягають конфіскації за рішенням суду. За словами секретаря РНБО Олександра Турчинова, керівництво Ощадбанку приступило до виконання рішення суду та разом з Державним казначейством оформляють ці кошти на державні рахунки.

"Враховуючи, що Верховна Рада так і не змогла прийняти це рішення (закон про спецконфискацію, - ред.), хочу подякувати Генеральній прокуратурі, особисто генеральному прокурору України Юрія Луценка, що вони без зайвого піару професійно відпрацювали справу і отримали не просто рішення про попередню конфіскацію, а вирок суду, остаточне рішення про зарахування цих коштів на рахунки Державного казначейства - до державного бюджету України", - сказав Турчинов.

"Ощадбанк були направлені відповідні документи. Зараз йде визначена законодавством процедура їх виконання", - заявили РБК-Україна в прес-службі ПАО "Ощадбанк".

Нагадаємо, у Сполучених Штатах Америки попросили про участь у допиті у справі про кошти колишнього президента України Віктора Януковича.