ua en ru

В Симферополі восени 2012 р. побудують комплекс з переробки ТПВ за 300 млн грн

В Сімферополі у листопаді 2012 р. введуть в експлуатацію комплекс з переробки твердих побутових відходів потужністю 500 тис. тонн ТПВ в рік, передає кореспондент РБК-Україна.
Як повідомили в міністерстві фінансів АРК, комплекс буде розміщений на земельній ділянці площею 51,8 га в районі Кам'янки, де знаходиться полігон ТПВ. Створення сміттєпереробного комплексу оцінюється в 300 млн грн. Будівництво буде здійснюватися за рахунок коштів внутрішньої позики Криму.
Проект з будівництва комплексу розроблений Кримським республіканським підприємством "Чисте місто". За підсумками експертизи в Українському державному центрі науково-технічної та інноваційної експертизи проект визнаний інноваційним.
Також згідно з висновком Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, технологія збирання і переробки ТПВ по системі повторної переробки, запропонована "Чистим містом", відповідає директивам Європейського Союзу щодо поводження з відходами та природоохоронного законодавства України. На думку вчених, реалізація проекту "Чистого міста" сприятиме значному скороченню кількості накопичених відходів, підвищенню безпеки збору, транспортування та зберігання відходів, збільшенню обсягів використання відходів як вторинної сировини.
Нагадаємо, в травні 2011 р. Верховна Рада АРК дала згоду на створення Кримського республіканського підприємства "Чисте місто", яке буде займатися утилізацією і переробкою сміття в Сімферополі і Сімферопольському районі. 1 липня 2011 р. підприємство приступило до роботи.