ua en ru

Осіннє засідання Парламентської асамблеї ОБСЄ відбудеться в Монголії

Осіннє засідання Парламентської асамблеї ОБСЄ відбудеться в Монголії Фото: ПА ОБСЄ

У програмі засідання - обговорення викликів регіональної безпеки та круглий стіл, присвячений Центральній Азії

Осіннє засідання Парламентської асамблеї Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) відбудеться 15-18 вересня 2015 року в Улан-Баторі, столиці Монголії, про це повідомляється на офіційному сайті ПА ОБСЄ.

Засідання ПА ОБСЄ, що планується на осінь, має зібрати близько 200 парламентаріїв з 57 держав-учасниць ОБСЄ.

Завершальне велике засідання Асамблеї в цьому році обговорить давні невирішені і нові загрози безпеки в регіоні ОБСЄ, а також роль парламентаріїв у розвитку співробітництва з метою усунення цих загроз.

Заплановано, що Президент Монголії Цахиа Елбегдорж і Голова Великого державного хуралу (парламенту) Монголії Зандаахуу Энхболд виступатимуть перед Асамблеєю під час відкриття Засідання 16 вересня.

У числі ключових доповідачів - Голова Асамблеї Ілкка Канерва (Фінляндія), члени делегації Монголії в ПА ОБСЄ, а також представники Об'єднаних Націй і Шанхайської організації співробітництва.

У рамках Осіннього засідання відбудеться спеціальний круглий стіл, присвячений Центральної Азії, за участю Глав польових операцій ОБСЄ в Казахстані, Киргизстані, Таджикистані, Туркменістані та Узбекистані.

Згідно з попереднім проектом програми заходу доповідачі і парламентарії обговорять широке коло питань, в тому числі боротьбу з тероризмом і торгівлею людьми, продовольчу і водну безпеку, розвиток демократичних інститутів, права людини і свободу ЗМІ.

Зазначимо, Монголія, останньою приєдналася до ОБСЄ як держава-учасниця (в 2012 році) та вперше прийматиме засідання ПА ОБСЄ.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ПА ОБСЄ) визнала факти військової агресії Росії проти України. Крім того, як раніше повідомлялося, генсек асамблеї Спенсер Олівер заявив, що відмова РФ від участі в сесії ОБСЄ вважає "ганьбою".