ua en ru

Зброя співробітників УДО не мала відношення до розстрілів на Майдані, - Гелетей

Зброя співробітників УДО не мала відношення до розстрілів на Майдані, - Гелетей Фото: Валерій Гелетей (УНІАН)

Експертиза показала, що жоден автомат, пістолет або гвинтівка співробітників УДО не мали відношення до подій на Майдані

Зброя співробітників Управління державної охорони України не мала відношення до розстрілів на Майдані. Про це заявив глава відомства Валерій Гелетей в інтерв'ю УНН.

"Ми оперативно опечатали всю зброю (співробітників УДО, - ред.), зібрали й відвезли на балістичну експертизу. Вона показала, що жоден автомат, пістолет або гвинтівка не мали відношення до трагічних подій на Майдані. Тільки після цього ми повернули зброю в УДО і роздали назад військовослужбовцям", - заявив він.

Нагадаємо, раніше начальник Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк повідомляв, що потерпілими у справі злочинів проти учасників протестних акцій у період з 30 листопада 2013 року по 20 лютого 2014 року на Майдані Незалежності в Києві визнані понад 1500 осіб.

"На сьогоднішній день, потерпілими у справі визнані понад 1500 осіб. У нас є підозрювані, безпосередньо виконавці, починаючи з 30 листопада 2013 року і закінчуючи 20 лютого 2014 року по кожному з епізодів", - повідомляв Горбатюк.