ua en ru

Органи держвлади розробляють законопроект про пріоритетизацію видобутку власних енергоресурсів, - Мірошниченко

На сьогоднішній день органи державної влади розробляють законопроект, ухвалення якого дозволить зробити пріоритетним для України видобуток власних енергоресурсів. Про це в інтерв'ю журналістам заявив представник Президента в парламенті Юрій Мірошниченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я абсолютно впевнений, що держава визначила цей напрям пріоритетним і у галузі видобутку вугілля, і у галузі видобутку нафти... і інших корисних копалин, які дозволять нам вирішити проблему енергетичної незалежності України... Зараз готуються законопроекти, які повинна прийняти Верховна Рада", - сказав Мірошніченко, відповідаючи на питання про те, які конкретні заходи прийматимуться для забезпечення енергетичної незалежності.

Також, за словами Мірошниченка, має бути видана ціла серія відповідних постанов уряду.

"Як представник Президента у Верховній Раді, як правовик я маю справу з такими документами, які свідчать, що Україні робить ставку на розробку власних енергоносіїв", - підкреслив Мірошниченко. Він впевнений, що незважа.чи на те, що на видобуток корисних копалин будуть потрібні значні інвестиції, Україна в змозі забезпечити задоволення власних потреб в цій області.