ua en ru

Організатори саміту G20 розсекретили особисті дані Путіна

Організатори саміту G20 розсекретили особисті дані Путіна Володимир Путін

Співробітник міграційної служби Австралії помилково розкрив особисту інформацію про Президента Росії Володимира Путіна та Президента США Барака Обаму, які брали участь в саміті "великої двадцятки" (G20) в листопаді 2014 р., передає The Guardian.

Видання пише, що австралієць відправив відомості про світових лідерів організаторам Кубка Азії з футболу, помилково вибравши не ту електронну адресу в Microsoft Outlook. При відправці співробітник не перевірив, чи вірний адреса додала функція автозавершення в полі "Кому", через що і сталася помилка.

Організатори футбольного турніру отримали від австралійської міграційної служби дані на 31 людини: це глави держав, прем'єр-міністри та інші високопосадовці різних країн. Лист містив імена учасників саміту, номери їх паспортів та віз.

Крім Путіна і Обами організатори G20, зокрема, розсекретили інформацію про канцлера Німеччини Ангелу Меркель, голови КНР Сі Цзіньпіна, прем'єр-міністра Австралії Тоні Еббота.

Керівництво Кубка Азії з футболу повідомило в міграційну службу Австралії, що видалило лист з даними світових лідерів. Австралійська влада не вважає, що ця інформація може виявитися в Інтернеті.

Нагадаємо, саміт "великої двадцятки" пройшов в австралійському Брісбені 15-16 листопада 2014 р. Однією з його головних тем стала війна на південному сході України.