ua en ru

Путін і Обама обговорили ситуацію в Україні на саміті АТЕС

Путін і Обама обговорили ситуацію в Україні на саміті АТЕС
Президенти Росії Володимир Путін і Барак Обама обговорили ситуацію в Україні під час коротких бесід на саміті Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС).

Президенти Росії Володимир Путін і Барак Обама обговорили ситуацію в Україні під час коротких бесід на саміті Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кремля.

"Президенти Росії і США коротко обговорили питання двосторонніх відносин, а також ситуацію навколо України, Сирії та Ірану", - йдеться в повідомленні.

За словами прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова, лідери Росії і США провели у вівторок в кулуарах саміту АТЕС "більше, ніж дві зустрічі", передає РБК. При цьому скільки саме зустрічей було в обох лідерів, Пєсков не уточнив. За його словами, президенти говорили коротко, але встигли обговорити ситуацію на Україні.

Раніше Пісків лише підтверджував, що президенти США та Росії зустрічались як до, так і після засідання саміту АТЕС.

Заступник радника з національної безпеки Бен Родс розповів журналістам, що будь-яка зустріч з Путіним розглядається як шанс для Обами, щоб нагадати російському лідерові про його обіцянку допомогти мирному вирішенню кризи в Україні, передає Reuters.

Нагадаємо, в перший день роботи саміту президенти використовували можливість поговорити. Путін і Обама поговорили протягом 7-8 хвилин в форматі "на ногах".

Раніше в Кремлі повідомили, що не готують повноформатну зустріч Обами і Путіна на саміті АТЕС в Пекіні і на зустрічі G20 в Австралії. "З Обамою зустріч можлива. Повноформатна зустріч не готується, але ми не виключаємо, що так чи інакше вони поспілкуються", - пояснив тоді Пісків.

Очікується, що більш активні дискусії, в тому числі з українського питання, пройдуть в кінці тижня в австралійському Брісбені, де пройде саміт G20. Там у Путіна заплановані переговори з президентом Франції Франсуа Олланд і прем'єр-міністром Великобританії Девідом Кемероном. Не виключена також ще одна зустріч з Бараком Обамою.

Останні офіційні двосторонні переговори президентів Росії і США пройшли влітку 2013 р. в ході саміту G8 в Північній Ірландії, потім була коротка зустріч під час саміту G20 в Петербурзі, однак без повноцінних двосторонніх переговорів.