ua en ru

Організатори мітингу шахтарів назвали невідомих у "балаклавах" провокаторами

Під будівлею Верховної Ради України, де в даний момент проходить мітинг шахтарів на підтримку рішень III З'їзду шахтарів України, з'явилися люди в білих "балаклавах", які намагаються приєднатися до протестного руху.

Організатори мітингу - профспілкові лідери вугільників - повідомляють, що ці люди не мають ніякого відношення до мітингу шахтарів.

"Це провокатори, які намагаються використати ситуацію або у власних цілях, або для дискредитації шахтарського опору", - повідомили лідери гірників.

Профспілкові лідери ще раз підкреслили, що акція шахтарів носить виключно мирний характер і її метою є привернення уваги керівництва країни до гострої кризи в енергетичній галузі.

"Ми прийшли з відкритими обличчями, нам немає від кого ховатися і немає чого соромитися. Ми проводимо мітинг, щоб про наші проблеми почули Президент і прем'єр-міністр, щоб погасили державним шахтам борги по зарплатах, щоб звільнили міністра Демчишина, який розвалив галузь. А хто ці люди в балаклаві - ми не знаємо", - повідомив один з учасників протесту, шахтар з шахти Ново-Волинського басейну.

За словами очевидців, люди в балаклаві - це активісти громадського руху Whitedrive, які виступають проти політики мера Києва Віталія Кличка у питанні підвищення тарифів. Вони якийсь час перебували серед мітингувальників шахтарів, потім покинули мітинг.

Організатори мітингу шахтарів назвали невідомих у "балаклавах" провокаторами

Організатори мітингу шахтарів назвали невідомих у "балаклавах" провокаторами