ua en ru

Організатори блокади Донбасу сподівалися на силовий розгін, - Жебрівський

Організатори блокади Донбасу сподівалися на силовий розгін, - Жебрівський Фото: Павло Жебрівський звинуватив організаторів блокади Донбасу в плануванні силового розгону

Голова ДонОВЦА обурений написанням від його імені "фейкового" листа з вимогою силового розгону блокади

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський вважає, що організатори блокади окупованих районів Донбасу планували, що влада вдасться до силового розблокування. Про це він заявив в ефірі "5 каналу".

"Мені здалося, що дехто хотів, щоб був силовий розгін, особливо перед масовим заходом. Коли масові заходи проходили, мені здалось, що хтось хотів підпалити ту іскру, яка б висіклася тут, у Києві", - сказав він.

Жебрівський обурений написанням від його імені "фейкового" листа з вимогою силового розгону блокади.

"Коли один з народних депутатів дає фейкового листа з вимогою силового розгону, ну це опуститися нижче плінтуса. Це абсолютна провокація. Не вдалося змусити зробити силове розблокування, вони хотіли висловити такі наміри у владі для силового розгону і все, щоб спричинити ще більші безлади на Майдані Незалежності в Києві, не більше й не менше", - зазначив він.

Голова Донецької ОВЦА виступає за створення експертної групи, яка б обґрунтувала переваги і недоліки блокади Донбасу.

"На сьогоднішній день, якщо цього не роблять народні депутати, значить маємо зробити чи на рівні Кабміну, чи на іншому рівні таку експертну групу, яка б довела суспільству, в чому є плюси і мінуси і що вигідніше для України та для тієї війни, яка точиться між Росією і Україною", - сказав Жебрівський.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що енергетична блокада Донбасу загрожує економічній та енергетичній безпеці країни й відбивається на обороноздатності держави.