ua en ru

В ОРДЛО не пропускають працівників підприємств на підконтрольну Україні територію, - Слободян

В ОРДЛО не пропускають працівників підприємств на підконтрольну Україні територію, - Слободян Фото: Олег Слободян

Обмежувальні заходи вживаються через відтік професійних кадрів з ОРДЛО

На фоні масового залишення фаховими спеціалістами непідконтрольних територій Донбасу керівники цих районів вживають обмежувальні заходи з попередження відтоку працівників з підприємств, що мають важливе значення для промислового комплексу регіону. Про це під час брифінгу в інформаційному агентстві "Укрінформ" розповів помічник голови Державної прикордонної служби України, прес-секретар Олег Слободян, повідомляє сайт ДПСУ.

Відзначають, що для працівників підприємств введено заборону на виїзд на підконтрольну Україні територію із внесенням установчих даних до відповідної бази даних, яка використовується сепаратистами у так званих пунктах переходу через лінію розмежування.

Подібні обмеження позбавляють українських громадян можливості отримання соціальної допомоги та пенсійних виплат і відвідування родичів.

"Таким чином, розцінюємо ситуацію, що склалася, як чергове обмеження прав та свобод громадян України на вільне пересування з боку маріонеточної проросійської влади ОРДЛО", - зазначив Слободян.

Нагадаємо, Держприкордонслужба попереджає про можливі провокації російських силовиків.