ua en ru

Держприкордонслужба попереджає про можливі провокації російських силовиків

Держприкордонслужба попереджає про можливі провокації російських силовиків Фото: Олег Слободян

Російські силовики змушують громадян переміщувати через кордон боєприпаси

Помічник Голови Державної прикордонної служби України, прес-секретар Олег Слободян заявив, що співробітники ФСБ спільно з російськими прикордонниками здійснюють провокації стосовно громадян України. Про це повідомили в прес-службі Держприкордонслужби.

"За наявними даними, співробітники ФСБ РФ спільно з прикордонниками регіональних прикордонних управлінь ПС ФСБ РФ, під виглядом перевірки служби прикордонних та митних нарядів в російських пунктах пропуску, періодично здійснюють провокації щодо громадян України", - заявив Слободян.

За його словами, використовуючи тиск, погрози та адміністративний вплив, російські силовики змушують громадян України переміщувати через кордон так звані "навчальні закладки" у вигляді різних боєприпасів, наприклад гранат, які надаються їм вже на території РФ перед російським пунктом пропуску.

Подібні дії російських спецслужб розцінюються, як передумови до провокацій.

"Вони можуть призвести до створення конфліктних ситуацій на російсько-українському кордоні у вигляді зрежисованих затримань російськими силовиками громадян України, нібито, при спробі ввезення в РФ заборонених предметів, у т. ч. зброї і боєприпасів", - резюмував Слободян.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики на Донбасі практично цілодобово обстрілювали позиції Збройних сил України в районі Авдіївки.