ua en ru

Опубліковані відео допитів підозрюваних у вбивстві Нємцова

Опубліковані відео допитів підозрюваних у вбивстві Нємцова Фото: Заур Дадаєв

Мотивом вбивства підозрювані називають висловлювання Нємцова на адресу пророка Мухаммеда

Опубліковано відеозаписи допитів підозрюваних у вбивстві російського опозиційного політика Бориса Нємцова. Про це повідомляє "Нова газета".

Так, колишній військовослужбовець батальйону полку ім. Ахмата Кадирова Заур Дадаєв заявив присяжним, що 27 лютого "зробив намаз, повернувся додому і з дому не виходив".

"Я ніяких пострілів у Нємцова не виробляв. Я Нємцова взагалі не знаю", - додав він.

Разом з тим на попередньому слідстві, під відеозапис затриманий Дадаєв сам назвав себе кілером, і докладно розповідав, як ішов за Нємцовим на Великому Москворецком мосту і потім випустив у нього три кулі, а коли той спробував піднятися, ще три.

Відзначимо, в якості мотивів вбивства Нємцова і Дадаєв, і Анзор Губашев називають висловлювання політика на адресу пророка Мухаммеда і опозиційну діяльність Нємцова. Вони не говорили, хто замовив вбивство.

Виконавцем слідство вважає Заура Дадева - колишнього заступника командира батальйону "Північ" МВС Росії. Ще чотирьох - братів Анзора і Шадіда Губашевых, Темирлана Эскерханова і Хамзата Бахаева - підозрюють у сприянні злочину.

За версією звинувачення, Беслан Шаванов і Анзор Губашев стежили за Нємцовим, Дадаєв 27 лютого 2015 року застрелив опозиціонера в центрі Москви. Слідство вважає, інші обвинувачені на різних етапах допомагали в організації вбивства. Звинувачення головним організатором називає Руслана Мухудинова.

Всі обвинувачені заперечують свою провину. Дадаєв і брати Губашеви заявили про тиск з боку слідчих. Родичі Нємцова з версією слідства не згодні. На їх думку, до злочину причетний глава Чеченської республіки Рамзан Кадиров.

Нагадаємо, 18 квітня московський окружний військовий суд приступив до розгляду справи про вбивство російського опозиційного політика Бориса Нємцова.