ua en ru

У Москві суд почав розглядати справу про вбивство Нємцова

У Москві суд почав розглядати справу про вбивство Нємцова Фото: Заур Дадаєв

У справі проходять п'ять підозрюваних

Московський окружний військовий суд приступив до розгляду справи про вбивство російського опозиційного політика Бориса Нємцова, повідомляє ВВС.

Біля будівлі суду підвищені заходи безпеки. Прибули десятки співробітників поліції.

Багатьох журналістів не пустили всередину. Фіксувати засідання зможуть тільки знімальні групи і кореспонденти інформагентств.

Зазначимо, справу про вбивство Нємцова розгляне суд присяжних.

Виконавцем слідство вважає Заура Дадева - колишнього заступника командира батальйону "Север" МВС Росії. Ще чотирьох - братів Анзора і Шадіда Губашевих, Темирлана Эскерханова і Хамзата Бахаева - підозрюють у сприянні злочину.

За версією звинувачення, Беслан Шаванов і Анзор Губашевым стежили за Нємцовим, Дадаєв 27 лютого 2015 року застрелив опозиціонера в центрі Москви.

Слідство вважає, інші обвинувачені на різних етапах допомагали в організації вбивства. Звинувачення головним організатором називає Руслана Мухудинова.

Всі обвинувачені заперечують свою провину. Дадаєв і брати Губашеви заявили про тиск з боку слідчих.

Родичі Нємцова з версією слідства не згодні. На їх думку, до злочину причетний глава Чеченської республіки Рамзан Кадиров.

Нагадаємо, раніше у Москві представили документ із серії доповідей про злочини російських властей, які готував Борис Нємцов.