ua en ru

Опублікований текст догани, який Данилюк просить оголосити Насірову

Опублікований текст догани, який Данилюк просить оголосити Насірову Фото: опубліковано текст догани Насирову

Данилюк стверджує, що Насіров не виконує свої обов'язки належним чином

У розпорядженні РБК-Україна опинився текст догани, яку міністр фінансів Олександр Данилюк просить винести голові Державної фіскальної служби Роману Насірову.

Згідно з документом, міністр заявляе про те, що Насіров неналежним чином виконує свої обов'язки і наводить низку прикладів.

Зокрема, Данилюк звинувачує голову ДФС у саботажі виконання розпорядження Кабінету міністрів України про створення Міжрегіональної митниці фіскальної служби. За словами міністра, таке доручення неодноразово направлялось до служби, однак так і не було виконано.

Крім того, повідомляє Данилюк, у рамках реформування Державної фіскальної служби та спільної з Міжнародним валютним фондом програми EFF, Мінфіном були розроблені ключові показники ефективності. Відомству Насірова було доручено щомісяця надавати міністерству звіт про рівень досягнення цих показників, а також публікувати документ на офіційному веб-порталі ДФС, чого зроблено не було.

Також невдоволення міністра фінансів викликав факт вихода голови ДФС у відпустку, яка, всупереч чинному законодавству, не була узгоджена ні з Мінфіном ні з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом. Про свій намір піти у відпустку Насіров навіть не повідомив Міністерство фінансів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Данилюк поскаржиться у НАБУ на Романа Насірова.