ua en ru

КМІС: якби вибори президента відбулися у цю неділю, Тимошенко отримала б більшість голосів

КМІС: якби вибори президента відбулися у цю неділю, Тимошенко отримала б більшість голосів

Якби вибори президента відбулися у найближчу неділю, більшість голосів українців отримала би лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко. Такі результати соціологічного дослідження оприлюднив сьогодні Київський міжнародний інститут соціології (КМІС).

Так, серед тих, хто піде на вибори і визначився з вибором, голоси розподілилися б таким чином: 21,0% проголосували б за Юлію Тимошенко, 14,6% – за Олега Ляшка, 13,5% – за Петра Порошенка.


При цьому відповідаючи на запитання щодо дій президента Петра Порошенка у зв’язку з офшорним скандалом, дві третини респондентів заявили, що президент має піти у відставку: 48,6% респондентів відповіли "безумовно, повинен", 17,5% - скоріше повинен.

Так само, згідно з результатами дослідження, близько двох третин громадян негативно ставляться до призначення Юрія Луценка генеральним прокурором України.

Відповідаючи на запитання про головну функцію, яку сьогодні виконує президент і уряд, 78,5% українців відповіли, що вони "забезпечують умови для збагачення олігархів та можновладців".

Опитування було проведено Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 13 по 18 травня 2016 року Методом особистого інтерв'ю опитано 2039 респондентів, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім Криму) за 4-х ступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0.95 і за дизайн–ефекту 1.5) не перевищує: 3.3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.