ua en ru

Визначені кандидати-іноземці в наглядову раду "Магістральних газопроводів України"

Визначені кандидати-іноземці в наглядову раду "Магістральних газопроводів України" Фото: уряд відібрав іноземців в наглядову раду "Магістральних газопроводів України" (фото з відкритих джерел)

Список складається із 9 прізвищ

Урядова конкурсна комісія відібрала дев'ять іноземців на посади незалежних членів наглядова рада ПАТ "Магістральні газопроводи України" (МГУ), повідомило РБК-Україна джерело в Кабінеті міністрів.

Список, що складається з дев'яти прізвищ, комісія направила Комітету щодо призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств (номінаційний комітет при Мінекономрозвитку).

Так, за словами джерела в уряді, у наглядову раду МДУ претендують: за напрямом "Операційна ефективність" – Хендрік Поллекс (Hendrik Pollex) і Нікола Біттілана (Nicola Battilana), за напрямом "Регуляторна політика конкурентного ринку енергії" – Вольтер Больтц (Dipl.Ing.Walter Boltz) і Марго Енн Лоудон (Loudon Margot Ann), за напрямком "Стратегія та розвиток бізнесу" - Джеско Кістовський (Dr. Jesko von Kistowski) і Фабріс Нойлан (Fabrice Noilhan), за напрямом "Управління ризиками" – Ян Чадам (Chadam Jan), Карина Лучінкина (Luchinkina Karina) і Матьє Андреас (Dr. Andreas Matje).

За інформацією РБК-Україна, засідання номінаційного комітету, де планувалося відібрати чотирьох незалежних членів з дев'яти запропонованих кандидатів, відбулося на цьому тижні. Втім, співрозмовники РБК-Україна поки не змогли назвати, на кого зупинили свій вибір члени номінаційного комітету. Найближчим часом, після узгодження юридичних деталей, прізвища будуть оприлюднені офіційно.

У розпорядженні РБК-Україна також є лист представників міжнародних організацій та дипломатів на ім'я прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, в якому відібрані в шорт-лист кандидати вказані як "висококваліфіковані" і з "хорошою репутацією".

Зазначимо, що на своєму засіданні у середу, 14 лютого, уряд доручив НАК "Нафтогаз України" і Міністерству енергетики і вугільної промисловості після остаточного вирішення судового спору між "Нафтогазом" і "Газпромом" в Стокгольмському арбітражі передати газотранспортну систему і підземні сховища газу в господарське відання МДУ.

За словами віце-прем'єр-міністра Володимира Кістіона, це останнє з зобов'язань уряду, яке "дає можливість вже забезпечити реальні справи по проведенню анбандлінга і відділення транспорту від НАК і передачі цій функції "Магістральних газопроводів".

Нагадаємо, Кабінет міністрів України в ході засідання сьогодні, 14 лютого 2018 року, схвалив механізм реорганізації НАК "Нафтогаз України".