ua en ru

Опозиція заявляє про порушення на довиборах до Дніпропетровської міськради по округу № 54

Опозиція зафіксувала суттєві порушення на довиборах депутата Дніпропетровської міськради по округу № 54, які в неділю проходять в Дніпропетровську. Про це заявив єдиний кандидат від опозиційних сил Кирило Дороленко, передає радіо "Свобода".
За словами Дороленка, його спостерігачі зафіксували, що поблизу виборчих дільниць зараз перебувають десятки молодих людей спортивної статури.

"Вони нічого такого не роблять, проте створюють психологічний тиск. За їх словами, вони слідкують за порядком на виборах. Проте з'ясувати, яку організацію вони представляють, не вдалося. Ми підходили до них, але вони кажуть, що просто там відпочивають. Однак ми впізнали серед них кількох спортсменів", - розповів він.

Також кандидат повідомив, що на дільниці № 03371 зафіксовано вкидання пачки з декількох десятків бюлетенів. "Ми записали це на відео, склали акт про порушення, однак дільнична комісія відмовилася розглядати цей акт", - сказав кандидат.

Крім того, за даними Дороленка, на дільниці № 03373 (навчально-виховний комплекс № 28) члени комісії, які здійснюють голосування виборців вдома, поїхали з ящиком для бюлетенів, не взявши з собою спостерігачів. На цій ділянці, за даними Дороленка, на цих виборах будинку голосує майже 60 осіб, тоді як на минулих виборах виборців, які голосували вдома, було втричі менше.

Як повідомив Дороленко, поки він готує скарги на порушення в міської територіальної виборчої комісії та заяву про злочин до прокуратури.

У міській комісії поки не надали офіційних коментарів про хід довиборів до міськради.

У неділю в Дніпропетровську відбуваються довибори в Дніпропетровській міської ради. На одне місце депутата претендують 16 осіб, всі - висуванці політичних партій. Основними претендентами на депутатський мандат є член ВО "Свобода", студент Кирило Дороленко і член Партії регіонів, аспірантка Оксана Гололобова.

У березні в Дніпропетровській обл. вибирали шість депутатів обласної та одного депутата міської ради - замість втратили мандати, ставши народними депутатами України. Явка виборців тоді була рекордно низькою - 6-14%, у всіх округах, окрім одного, перемогли висуванці Партії регіонів. Опозиція заявила про масові фальсифікації на довиборах і застосування адміністративного ресурсу.