ua en ru

Опозиція Ємену: А.Салех відмовився підписати угоду про передачу влади

Президент Ємену Алі Абдулла Салех відмовився підписати угоду про передачу влади в 30-денний термін, повідомив Reuters представник опозиціонерів Султан аль-Атвані. "Генсек Ради співробітництва арабських держав Перської затоки (РСАДПЗ) сказав нам, що А.Салех відмовився підписувати угоду як Президент і хоче підписати її в якості голови правлячої партії, пост якої він зараз займає. Це є порушенням умов угоди", - сказав С.аль-Атвані.

Раніше на цьому тижні А.Салех сказав, що не бажав би, щоб влада в країні перейшла в руки протестуючих. Будь-яка передача влади повинна бути здійснена конституційним шляхом, пояснив він в інтерв'ю телеканалу BBC.

Нагадаємо, 23 квітня А.Салех погодився на пропозицію Ліги арабських держав (ЛАГ) покинути свій пост в 30-денний термін і передати владу своєму заступнику в обмін на захист від судового переслідування. Незважаючи на те, що опозиційні лідери схвалили цей план, протести в країні не припиняються. Натовпи людей на вулицях Єменських міст вимагають негайного видворення Президента з країни. Демонстрації проходять під гаслом "Ніяких переговорів, ніякого діалогу - йди у відставку або рятуйся втечею!".

З кінця січня 2011 р. в Ємені проходять масові акції протесту. Люди вимагають відставки Президента країни, який перебуває при владі з 1978 р. У столицю держави в середині березня були введені підрозділи армії для підтримки порядку. За останні два місяці під час розгону демонстрантів силами поліції по всій країні загинули більше 120 осіб.