ua en ru

Опозиція в Києві не здатна ні на що конструктивне, - експерт

Опозиція вважає нелегітимною нинішню діяльність Київради, тому вважає, що його повноваження повинні бути припинені і проведені вибори. На думку експертного співтовариства, таким чином опозиція хоче використати ситуацію для створення нового Майдану. Хоча при цьому сама опозиція не в змозі запропонувати киянам нічого конструктивного, вважає політолог Віталій Боровець, повідомляє видання Inpress.

За словами експерта, головна мета опозиції в Києві - організувати новий Майдан, паралізувати органи держуправління і створити революційну ситуацію. «Опозиція бачить місто своїм. Вона не питає думки городян, а безцеремонно нав'язує їм свою думку», - упевнений Боровець.

При цьому, вважає експерт, рейди нардепів на засідання Київради, виламані двері та побиті охоронці мали б налякати виборців, показавши, хто рветься до влади, але не налякали. «Адже ніде в цивілізованому світі парламентарій ніколи без запрошення не прийде на засідання органу місцевого самоврядування і, тим більше, не втручатиметься в його роботу. Депутат з одного округу ніколи не з'явиться на іншому - закидають тухлими яйцями. У нас же нардеп Ляшко, обраний в Чернігівській області, може спокійно зірвати сесію Київради, безцеремонно сісти в президію і заважати голові», - нагадав Боровець.

На його думку, все це можна було б списати на відсутність політичної культури і недостатність освіти. «Але у всіх цих людей є по кілька вищих освіт, у т. ч., юридична. Справа в іншому - опозиції потрібно показати народу, що в Києві та країні немає ніякої влади, що тільки вони сьогодні реальна сила, яка вирішить всі проблеми, як столиці, так і країни. І саме це вона і показує наївним городянам», - зазначив експерт.

«Наслідками цієї сліпої віри в політиканів є та складна соціально-політична ситуація, з якої Київ не може вибратися вже десятиліття. Так, владі необхідно критикувати, але потрібно і підтримувати в хороших починаннях. Соціально-політична атмосфера в Києві має бути позитивною, такою ж, як у Празі чи Варшаві. Як би не був поганий Попов, а насправді, він зовсім непоганий, з ним ми вже перезимували кілька зим - і було тепло в квартирах, школах і садочках, працював громадський транспорт. А опозиційні політики, що є сили, підігрівають негативні настрої в місті. Сьогодні вони прийдуть на засідання Київради і всіляко заважатимуть його проведенню. За Київ і киян знову вирішуватимуть варяги», - резюмував політолог.