ua en ru

Опозиція вимагає порушення кримінальної справи відносно Азарова за порушення законодавства при підписанні угоди про ЗВТ з СНД

Опозиція вимагає порушення кримінальної справи проти прем'єр-міністра України Миколи Азарова за порушення конституції України та закону про Кабінет міністрів під час підписання угоди про ЗВТ з країнами СНД. Таке рішення було прийнято під час засідання опозиційного уряду, передає кореспондент РБК-Україна.
Так народний депутат від фракції НУ-НС Юрій Кармазін зазначив: "Ми звертаємося до Генеральної прокуратури, щоб вона порушила кримінальну справу проти Азарова".
В свою чергу народний депутат від БЮТ-Батьківщини Сергій Терьохін пояснив, що "прем'єр порушив ряд законів, зокрема закон про Кабмін і конституцію та ряд двосторонніх угод, зокрема відповідний договір про ЗВТ з СНД від 1993 р... Тому є підстави для відкриття кримінальної справи за ст. 364, 365, 367 КК (перевищення службових повноважень)".

Зазначимо, прем'єр-міністри країн-членів СНД підписали угоду про створення ЗВТ 18 жовтня в ході засідання глав урядів СНД у Санкт-петербурзі. Робота над угодою тривала 3 роки, відбулося 14 раундів переговорів. Активізувалася робота протягом 2010-2011 рр. Тоді Азаров підкреслив, що підписання угоди про створення ЗВТ в рамках СНД і підписання угоди про ЗВТ з ЄС - це пункти одного плану відкриття для України зовнішніх ринків для сталого економічного розвитку.

Нагадаємо, раніше сьогодні прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що завдяки договору про зону вільної торгівлі в межах СНД в 2012 р. Україна збільшить економічний товарообіг і отримає додатковий приріст ВВП на рівні 2,2%.