ua en ru

Опозиція Сирії і РФ проводять таємні переговори про закінчення боїв в Алеппо, - FT

Опозиція Сирії і РФ проводять таємні переговори про закінчення боїв в Алеппо, - FT Фото: опозиція Сирії і РФ ведуть переговори по Алеппо

Ці переговори можуть залишити США в стороні від найбільш важливих конфліктів на Близькому Сході

Російська Федерація і представники сирійської опозиції за посередництва Туреччини ведуть в Анкарі переговори про те, як покласти край протистоянню в Алеппо. Про це повідомляє газета Financial Times, посилаючись на інформацію чотирьох представників сирійської опозиції з північної частини країни.

"Росіяни і турки зараз ведуть переговори без США. (Вашингтон - ред) повністю відрізаний від цих переговорів і гадки не має про те, що відбувається в Анкарі", - підкреслило одне з джерел видання.

Відзначається, що дані переговори можуть залишити США в стороні від найбільш важливих конфліктів на Близькому Сході. Повідомляється, що сторони не досягли ніякого консенсусу, але сам факт того, що вони проходять без участі американської сторони, підкреслює зміни в політичній дійсності в близькосхідному регіоні.

При цьому, за словами іншого співрозмовника видання, вперше в переговорах задіяно таку велику кількість опозиційних груп.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія контактує з сирійського питання з людьми з команди обраного президента США Дональда Трампа.